Sköt dig själv och skit i andra

Ibland blir jag bara så urbota trött på människor och idag är en sådan dag!

Du som kikar in här ibland har sannolikt inte missat att jag har försökt sälja min bostadsrätt sedan början av juni. Normalt brukar bostadsrätterna i min förening Södra Ryd, vara oerhört lättsålda eftersom vi har en fantastisk ekonomi med låga hyror. Något jag verkligen rekommenderar ALLA köpsugna bostadsrättsköpare att verkligen titta noga på. Hörde ett skräckexempel förra veckan när ett par, dagen efter de skrivit på köpeavtalet på en relativt nybyggd bostadsrätt, fick en hyreshöjning på 30%! I min förening har hyran höjts med ca 600 kronor under 20 år och då ingår ändå både värme, vatten och tv! Nåväl, nu var det ju inte det som retade upp mig idag, så låt mig komma till saken…

Eftersom det är ohållbart för mig att dra runt dubbla boendekostnader och jag inte är beredd att sälja min pärla till något skambud, har jag bestämt mig för att hyra ut den i andrahand under ett år. För att göra det så enkelt och säkert som möjligt registrerade jag den idag på Blocket bostad eftersom jag tidigare fått ett muntligt svar från föreningen att det är möjligt att hyra ut upp till ett år. Men det skulle jag inte gjort bara sisådär!

Redan ett par timmar senare kontaktades jag nämligen av en representant från styrelsen, som fått in en anmälan om att min bostad ligger ute för andrahandsuthyrning. Eftersom jag inte ansökt om att få hyra ut var det tydligen ett stort misstag!

Jag påtalade att eftersom jag inte har en aning om ifall jag får min bostad uthyrd och när samt att jag har alla möjligheter att först sålla mellan potentiella hyresgäster, kräva referenser mm, lade jag ut annonsen för intresseanmälan först. Men se det var inte populärt!

Alltså på riktigt?! Har vissa människor inga egna liv tänker jag!? Förlåt så hemskt mycket för att jag tog mig friheten att inte ringa på varenda dörr i grannskapet och annonsera i dagspressen och radion innan jag vågade mig på att erbjuda min bostadsrätt för eventuell uthyrning!

Dock kan jag ikväll lugna den det berör, att det ligger en ansökan i ordförandens brevlåda. Med det hoppas jag den kan sova gott. //Å