ANNONS
Integritet på Tailsweep

Chaîne des Rôtisseurs och ESC

/

Inser såklart att jag är lite sen på bollen men husköp och försäljningsprepp, inför kommande visning av mitt radhus, har kommit emellan.

Dock kan det väl inte ha undgått någon att Sverige, med låten Tattoo och artisten Loreen, vann Eurovision Song Contest förra lördagen?! Därmed ligger vi i topp, tillsammans med Irland, eftersom vi vunnit ESC hela sju gånger! Dessutom är Loreen den enda kvinnan som vunnit ESC mer än en gång! HEJA Sverige och heja Loreen!

Faktum är att jag hade lite på känn att vi (eller Finland) skulle ta hem det i år igen. För att ta ut segern lite i förskott startade dagen med en alldeles fantastisk, 3-rätters lunch, på Växjös stolthet PM & Vänner.

Stoltheten beror på att PM & Vänner har en stjärna i guiden och det var matintresserade vännerna Linda och Philippe, som bjudit in oss till vårlunch med Chaîne des Rôtisseurs. Förrätten bjöd på vit sparris och nässlor från Fyllerydsskogen (alltså närproducerat så det förslår).

Till huvudrätt bjöds vi på röding med poppat matvete. Så galet gott att jag hade kunnat sluka älsklingens portion också!

Normalt är jag ingen efterrättsmänniska men efter en sked i desserten dansade smaklökarna schottis! Sedan var det ridå ner! I alla fall på mat och dryckesfronten.

Det blev dock inte särskilt mycket rast och ro. Eftersom siestan, inför ESC, uteslutande ägnades åt trädgårdsfix. Men den som jobbar hårt förtjänar såklart extra mycket gott i magen…

Är det något man kan vara säker på så är det att det både blir trevligt och gott när man umgås med familjen Munier. Lite ”småplock” hade utlovats till ESC och småplock de luxe blev det kan jag lova!

Men innan småplocket serverades till ESC, slängde Phlippe ihop en MAGISK gryta, som jag inte har en aning om vad den kallas. Men den var fullmatad med jätteräkor, kryddstark korv och mycket smak!

Philippe for PRESIDENT of MASTER CHEF!!!

Mr X for President of MYSTERIOUS MR LOVE OF MY LIFE!

Och en fantastisk version av Espresso Martini på det. Förresten, är det inte sjukt märkligt att jag gillar det mesta som smakar kaffe men avskyr kaffe?

Hur som helst tackar vi för en underbar dag och afton, som toppades med ännu en vinst för Sverige i ESC. Utan att håna Israel, eller förminska Sverige och Irland, utbrister jag HALLELUJA på det! Kram Å

10
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00