ANNONS
Integritet på Tailsweep

Kärlek, Tårar och Paella

/

I svåra stunder är det extra viktigt att ta vara på de små glädjeämnena och ett, eller snarare två, sådana för mig är att laga god mat till mig och Kärleken. Faktum är att det nog är i köket jag trivs som bäst och där jag kan koppla av och lägga bekymmer åt sidan.

Eftersom jag är i extra stort behov av kärlek just nu, körde Mr X raka spåret från Stockholm till Växjö igår kväll, för att bara finnas här för mig. Och efter att ha gråtit ut en stund, i hans trygga famn, serverade jag en rykande het paella, som enligt Kärleken uppskattades stort.

Receptet är influerat av Viktväktarna och modifierat av mig och eftersom jag själv gillar det så mycket vill jag gärna dela med mig av det till dig. Hoppas det ska smaka och trevlig kväll! Kram Å

Paella med kyckling och skaldjur
(4 port á 7 points)
9 dl vatten
2 Kycklingbuljongtärningar
2 pkt Saffran
600 g Kycklingbröstfilé
2 tsk Rapsolja
1 gul Lök
1 röd Paprika
1 tsk Rapsolja
2 Vitlöksklyftor
3 dl Råris
2 tsk Paprikapulver
1 tsk chili flakes
1 burk krossade Tomater
2 dl gröna Ärtor
200 g skalade Räkor
100 g Blåmusslor
4 Havskräftor
1 knippe Bladpersilja
Salt och svartpeppar
1 Citron i klyftor

Gör så här:

Koka upp vatten med buljongtärning och saffran i en stor kastrull. Ta kastrullen från spisen, täck med lock och håll varm. Skär kycklingen i 2 cm stora bitar och stek i olja tills den får färg. Lägg sedan över på en tallrik. Salta och peppra. Skala och tärna lök och paprika, stek i olja tillsammans med pressad vitlök tills allt mjuknat. Tillsätt ris, chiliflakes och paprikapulver och stek några sekunder. Tillsätt därefter krossade tomater och hälften av buljongen.

Koka upp och låt småputtra ca 20 minuter. Rör om då och då och späd med mer buljong om riset börjar koka torrt. Tillsätt kyckling och ärtor och sjud vidare i ytterligare 10 minuter. Späd med mer buljong om paellan känns torr. Smaka av med salt och svartpeppar. Blanda i räkor, musslor och hackad bladpersilja. Garnera med citronklyftor och NJUUUUUT!

3
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00