ANNONS
Integritet på Tailsweep

Cancerbrev med ett sorgligt exempel

/

För att vara riktigt ärlig är det fullständigt upp och ner med Päronen just nu och inte mycket som stämmer. Dock lyckades min fantastiska far få iväg ett mail med veckans cancerbrev till mig, och 242 av sina vänner idag. Eftersom det inte var riktigt så det var tänkt att det skulle gå till lägger jag ut det åt honom här och på hans Facebooksida, där han tänkt det skulle hamna.

Första delen av brevet är en repris från tidigare, eftersom han har en benägenhet att blanda ihop nyskrivet med gammalt, men historien från förr är en ny, så den har jag markerat med fetstil. Veckans cancerbrev är med andra ord ett sorgligt exempel på kemohjärna. Kram Å

”God morgon. Det märks att hösten är i annalkande. Kyliga nätter, kortare dagar och renare luft.
Jag har haft svårigheter att komma till vila. Så länge jag går och står, kan jag andas som vanligt, men lägger jag mig ner, får jag omedelbar andnöd.

På natten om jag vaknar, är det i stort sett omöjligt att somna om.

Jag har mycket bra insomningstabletter, de är även sömntabletter. Problemet är de har bara verkan under sex timmar. Vaknar jag efter detta jag, får jag slåss med andningsdemoner. Är det någon av er mina vänner som drabbats av andnöd? Det är hemskt. Trots att de har mätt syreupptagningsförmågan flera gånger, när jag har känt mig som sämst, har den varit 96 procent,  vilket är mycket bra.

Det är väl som överläkare på SSS sade när jag kom dit: detta har inte med cancern att göra, det är huvudet det är fel på, och det skall vi fixa.

Sju kindtänder drog tandläkaren ut, och han berättade att han tyckte om att vara radikal, hittills har ingen mördat honom för det. Det minsta lilla fel, på en tuggkinds rot när kroppen får det speciella medel som skall återge både rösten och kroppen dess gamla förmågor. Detta medel får jag en gång var tredje månad.

Det otäcka är att tungan inte lärt sig, även att den är förtvivlad över vad leksakerna har tagit vägen. Med tiden kanske även tungan lär sig vilket utrymme den har. Det vore bra att få rösten tillbaka. Det lyckades jag få förra gången, så man kan ju alltid hoppas.
Det var ungefär samma situation efter förra cancerjakten.

Tiden har gjort att både behandlingsmetoder som läkemedel har utvecklats Förra gången fick jag bära en pickline på armen, den hade direktkontakt med hjärtat. Idag har jag en liten dosa inopererad   som knappt  syns från utsidan, även den i direktkontakt med hjärtat. Jag verkar även få behålla mitt hår. Kadcyla som cellgiftet heter, letar själv upp en cancermetastas. Där borrar den in sig i cellen, utlöser sitt gift, och på det viset har den bara skadat och dödat den enskilda metastasen. På det gamla sättet, skadades och dog mängder med friska celler, och även håret strök med. 

Jag är djupt besviken när jag hör om den metoden, jag är naturligtvis tacksam över att bli behandlad på det nya sättet,

Klockan fem vaknade jag idag på morgonen. Jag är jättetrött hela tiden, men kan inte somna om igen. Detta är den enda svaghet jag kan upptäcka. Kanske går även den över med tiden. De duktiga sköterskorna verkar kunna göra det omöjliga. De matar oss, kollar att vi får i oss medicinen och att vi  mår allmänt bra.

Idag är det tisdag, och veckobrevet kom ut utan hjälp utifrån. Nu gäller det bara att komma ihåg någon story från förr också.

Jag tänker på när ägaren till en villa i samhället och hans son bedrev trädgårdsodling med försäljning där. Ingen av dem var något under vad beträffar intelligens, men de ville väl och lurades inte.

Sonen ville skaffa körkort och starta en busslinje mellan Lidnäs och Åby. Bussen skulle vara utrustad med ratt i båda ändar så han slapp vända bussen. Någon förståndig person uppmanande fadern att begära att sonen skaffade körkort för buss innan de köpte buss.

Sonen började på körskola i Växjö, men redan innan dagen var slut, var även var även körlektionerna över. Bilskolan vägrade ta på sig det omöjliga. Därmed föll planen på busslinje mellan Åby och Lidnäs. Fortsättning följer……..” //Kent

0

Följ mig gärna på Instagram!

@azabrennander.se
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00