ANNONS
Integritet på Tailsweep

Cancerbrev – Öppen famn och låsta dörrar på Akut Psyk

/

Just nu sitter jag på en laddstation för elbilar i Norrköping och svär. Men mer om det senare… Först ska min fantastiska far få dela med sig av sjukdomsläget och anekdoter från förr. //Å 

20220802_130801

”Hej alla mina vänner!Det var ett tag sedan. Mitt motgift har spökat med mig, men nu hoppas vi att allt blir som vanligt snart. Två gånger har jag varit inlagd  på sjukhuset sedan senaste brevet. Först på onkologen i tre dygn, sedan hemma i ett dygn. Nästa inläggning var på Vuxen psyket. Jag fick en fruktansvärd  andnöd, jag trodde jag skulle kvävas. När jag kom till SSS vuxen psyk, tog de emot mig med öppen famn och låsta dörrar. Jag fick lämna från mig allt jag hade, och fick sjukhuskläder i stället.Det kan kännas egendomligt att lämna allt. Det personliga låstes in i ett låsbart skåp som stod i rummet. Toalett och duschrum var också jättestora. Sängen var under all kritik, det tog mig väl en halv timme att ställa sängen som jag ville ha den, dessutom var den både för hård och för smal, för att falla mig i smaken.

Det var en underbar känsla att få somna in, för att nästa morgon vakna utvilad och pigg. Jag har fått samma medicin med nig hem. Jag somnar som en stock på några minuter. Det som är besynnerligt är att jag vaknar klarvaken mellan tre och fyra på morgonen. Jag sitter och skriver detta veckobrev medan klockan drar sig mot sju. Jag har varit uppe sedan kvart över fyra och snart kommer hemtjänsten.På torsdag kommer sjuksköterskan för att ta prover. Ann Britt städar, trots att alla säger att hon inte skall anstränga sig med detta. Mina värden var som vanligt mer än bra, men det botar ju inte cancern. Den senaste skiktröntgen, visade på att metastaserna har fått stryk och har minskat i omfång. Den trösten gör att jag står ut med plågorna här hemma. I morgon skall det tagas prover, för det är tänkt att nästa cellgiftbehandling skall bli på fredag. Jag har en yngre broder inom Odd Fellow som även bor granne med mig. Vårt valspråk är: Vänskap, Kärlek och Sanning. Denne yngre broder har verkligen visat att han är en äkta Odd. Nästan varje kväll kommer han hem till oss, han vill se hur det är med mig, samt hjälpa mig i säng.

Torsdag morgon, besök av hemtjänsten klockan nio. Justerade lite mediciner med henne. 

20220802_130738

I dag tänker jag berätta om faran av att arbeta för två arbetsgivare. Min kollega Adam hade inte bara vårt arbete med Stena Line, utan även ett hamnprojekt för ett stort oljebolag som hade fastnat för samma del av hamnen, som Adam strax före hade presenterat för Stena. En kajplats alldeles ute vid infarten till hamnen. Det tog varje dag mer än en halvtimma att nå vår kajplats. Adam fick i uppdrag att förhandla fram ett avtal med Gdynia hamn åt oljebolaget samtidigt som han redan hade Stena Line som intressenter. Jag förstod att något klämde min kollega Adam. Till slut kom sanningen, han hade lovat bort den här delen av hamnen till Stena Line, och nu ville oljebolaget ha den. Jag minns inte hur han kom ur knipan, Men han klarade sig ur i alla fall, ingen av kunderna ville i slutändan ha den. Adam arbetar fortfarande åt dem båda.Vi fick, som ni väl antagligen redan förstått, ett jättejobb med att etablera dem i Polen. De ville ha två ben att stå på.Man planerade att öppna ca. etthundra mackar över hela Polen. Det var den ena delen. Den andra delen var att handla med olja. Att handla med olja var intressant. Ett tankfartyg kunde fullastat få byta destination och mål. Den mannen som handlade med oljan satt på vårt kontor så länge oljan fanns ombord, kunde den byta ägare fyra fem gånger,Den andra delen vi skulle hjälpa till med var etableringen av etthundra bensinstationer spridda över landet. Eftersom min kollega är 100 procent jude och ägaren till bensinbolaget 100 procent arab, vågade vi inte släppa ihop dem på en roadtrip över Polen. Vi lät i stället vår superstjärna, Kinga åka med honom. Det blev en vecka, de tittade inte så mycket på bensinstationer, men hela veckans prat ämne var skillnaden i tänkandet mellan en katolik och en muslim.

Oljebolags ägaren var en mycket aktiv muslim. Vår Anja hade till och med varit nunna i ett kloster, under en period. Så de hade säkert mycket att dryfta.När de hade rest färdigt, lovade han att ställa till det på det bästa för Kinga.På vägen till flygplatsen där han hade sin privata jet parkerad bad han Kinga stanna vid en juvelerare. Inne i butiken sade han att Kinga fick välja vad hon ville och till vilket pris som helst. Kinga valde ett halsband om jag inte minns fel. Jag tror hon var helt chockad.Efter en kort tid hade de bestämt sig för att etablera. Kinga fick erbjudande att bli chef. När hon kom in för att säga upp sig, frågade vi naturligtvis vad han hade erbjudet. Kinga berättade att hon blivit erbjuden tjänstebostad mitt i centrum Warszawa Hon fick fyra rum i lägenheten. Hon fick en tjänstebil, jag tror det var en Volvo S80. Lönen höjdes ungefär tio gånger jämfört med vad hon hade hos oss,Nämnas kan att när hon började hos oss, hade hon 600 pln i månaden, fria resor samt att hon bodde på en fällsäng i ett av våra kontorsrum.Kingas man undervisade på universitetet i Krakow., han hade ungefär så låg lön som Kinga hade när hon började hos oss och de hade en pytteliten bostad, Ett litet rum med kokplatta. Mannen veckopendlade till bostaden i Warszawa.Det är en föränderlig värld vi lever iFortsättning följer……………” //Kent

2
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00