ANNONS
Integritet på Tailsweep

Kantarelltoast i ny tappning

/

Vilken lycka det är att det äntligen glimmar guld i skogen! Sist jag var ute och letade efter gulingar, för ett par veckor sedan, hittade jag inte en enda! Men igår stod lyckan mig bi och därför bjöd kvällen på kantarelltoast i ny tappning.

20220731_202150

Jag hade hoppats att jag kunde skryta med hur fantastiska kantarellhundar jag har fostrat men tyvärr är det ingen utav dem som visat det minsta intresse för skogens guld. Inga-Lill är t o m så urusel som kantarellhund att hon stampar sönder delikatesserna, av glädje för att jag böjer mig ner till hennes nivå…

20220731_134624

Nåväl, det är i alla fall underbart att kunna ha flickorna med i skogen och låta dem springa fritt över stock och sten. Dessutom är ju ”Lillis” en utmärkt vakthund som larmar direkt om någon obehörig skulle komma i närheten av de nyplockade och rensade kantarellerna.

20220731_175352

Sisådär tre liter fick jag nog ihop på 20 minuter och inspirerad av helgens kantarelltoast provade jag mig fram till ett nytt recept igår. Det blev faktiskt så bra att jag gärna delar med mig utav det till andra kantarellälskare.

Kantarelltoast med cheddar, balsamico och prosciutto
2 port
1 liter kantareller
4 skivor baguette eller franskbröd
4 skivor cheddarost eller hamburgerost med cheddarsmak
SMÖR
Salt och svartpeppar
4 skivor prosciutto eller annan lufttorkad skinka
Balsamicokräm (t ex Zeta eller ICA)
4 msk aioli
1 Salladslök
4 körsbärstomater
Blandsallad


20220731_201844

Gör så här: Fräs kantarellerna i torr panna tills de slutat vätska sig och börjar ”bränna”. Tillsätt därefter rikligt med smör och stek tills de känns nästan klara. Salta och peppra. Bryn därefter brödet, i smör, på ena sidan, det är klart när osten börjar smälta . Lägg två brödskivor per tallrik och toppa med prosciutto, svamp, vårlök och aioli. Servera med skivade körsbärstomater och blandsallad. Ringla sist men inte minst över balsamicokrämen. Njut!!!

20220731_202156
0

Följ mig gärna på Instagram!

@azabrennander.se
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00