ANNONS

Frost och Kantarellpasta

/

Första frostnatten avklarad och noll grader på termometern imorse. Att årstiderna skiftar snabbt är ett faktum, så också att alla har sina fördelar

20211008_163013

Det jag gillar bäst med just hösten är såklart trädens färgprakt innan löven faller och solens varma strålar.

20211008_162309

De krispiga långpromenaderna med flickorna är också magiska och framförallt Råttan njuter av att slippa sommarvärmen.

20211008_162332

Sist men inte minst all god svamp som är helt gratis. Tidigare i veckan såg jag att trattkantarellerna börjar göra entré, vilket gläder mig eftersom kantarellerna inte är så förtjusta i frost.

20211012_195943

På tal om kantareller slängde jag ihop en riktigt god pasta igår som jag gärna delar med mig av receptet till 2 portioner. //Å

1 förp stekt kycklingklubba (Schysst käk), 2 port kokt spaghetti, 200 g färska kantareller, 1/2 hackad purjolök, 1/2 röd paprika i bitar. Fräs svamp, grönsaker och tillsätt 2 dl matlagningsgrädde, 1 msk kinesisk soja. Låt puttra 5 minuter. Späd ev med pastavatten. Tillsätt kyckling och pasta. Smaka av med salt, svartpeppar och toppa ev med basilika. 

1

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00