ANNONS

Ingen tråkig gratäng

/

Sonen var mycket skeptisk när han hörde att det vankades fiskgratäng till söndagsmiddag. Inte för att han ogillar fisk, men för att han tycker att gratäng ”är så tråkigt”.

Men fiskgratängen jag inspirerades av på restaurang Tjoget i Stockholm är allt annat än tråkig kan jag lova dig!

20210424_190657
Eftersom jag inte hade något recept gick det uteslutande på känsla igår och t o m den skeptiske sonen häpnade och hämtade mer två gånger! Hemligheten är att man typ mixar potatis och torsk samt gratinerar med massor av parmesan!
20210502_204228
Till 2 personer behöver du:
6 medelstora potatis av mjölig sort
400 g torskfilé
5 dl matlagningsgrädde
1 näve färsk timjan
3 vitlöksklyftor
Salt och svartpeppar
2-3 dl färskriven parmesanost
20210502_194523
Gör så här: 
Skala och skär potatisen i bitar. Täck med grädde och tillsätt vitlök, timjanskvistar samt salt och peppar.. Låt sjuda på svag värme ca 30 minuter. Under tiden som potatisen kokar låter du torskfilén ligga och dra i en saltlag. Använd ca 1/2 dl salt till 1 l vatten. 
20210502_201415
När potatisen är nästan klar tar du bort timjanskvistarna och mosar potatisen grovt med en potatisstöt (gott om det är lite större bitar kvar).Grovhacka sedan torsken och blanda den ordentligt med potatisröran.
20210502_201519
Strössla över rikligt med parmesanost och gratinera i mitten av ugnen, 200 grader,  i ca 15 minuter.
20210502_201818
Servera med en fräsch sallad och NJUT! 
20210502_204009

8

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00