ANNONS

Före och Efter osynlig Tandställning och Tandblekning

/

Sedan skolåldern har jag varit ganska fixerad vid mina tänder och sannolikt beror det på att jag fick min första tandställning redan när jag gick i sexan. För att slippa intrycket av att någon slängt in tänderna i munnen på mig, tvingades jag då dra ut två tänder i överkäken och gå med järnvägsräls i drygt ett år.

DSC05589
När jag fyllt 20 konstaterade jag att även tänderna i underkäken behövde rättas till, vilket resulterade i utdragning av ytterligare 2 permanenta tänder och tre visdomständer samt ny järnvägsräls både uppe och nere. Det blev både dyrt och smärtsamt men resultatet blev bra.

DSC05323

Före 9 veckor med Invisalign

MEN eftersom tänderna rör på sig om man inte fixerar dem, vilket man inte gjorde på ”min” tid, insåg jag för ett tag sedan att jag skulle vilja återställa tandställningen till sin forna glans. Tanken på en ny räls sände dock kalla kårar utmed ryggraden på mig, Därför kontaktade jag Tandläkarna Wassenius, eftersom de alltid legat i innovativ framkant. 

PhotoGrid_1619635043752
Nio veckor senare, hade vi med hjälp av ”osynliga” skenor, som byts ut en gång i veckan, rätat upp tänderna i både under- och överkäken! Läs mer om Invisalign här.
20210209_100336~2
Som om det inte vore nog passade jag även på att bleka tänderna i skenorna, som jag bar dygnet runt, med hjälp av Philips Zoom. Från ganska vita till vitare än kartan på 1 1/2 vecka, utan varken ilningar eller obehag! Behöver jag tillägga att jag är nöjdare än nöjdast med resultatet? Läs mer om tandblekning här
20210209_100614~2
Nu har jag bara skenor på nätterna och kommer så länge jag vill behålla mitt smile. Men man väljer själv om man hellre vill ha en tråd på baksidan av tänderna, för att förhindra att de flyttar på sig igen. Fördelen med skenor är ju att jag kan fräscha upp med lite tandblekning när jag vill.
20201002_192926
Behöver jag tillägga att jag är mer än nöjd? Om du har frågor eller funderingar om tandblekning och/eller osynlig tandställning rekommenderar dig varmt att kontakta Martin på Tandläkarna Wassenius. //Å

6

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00