ANNONS

Det är Du som bestämmer

/

Det här med relationer kan vara lika svårt som underbart, och då menar jag alla sorters relationer såsom kärlek, arbete, familj och vänner. Det alla har gemensamt är att de är föränderliga och ett par gånger om året tar jag mig en ordentlig funderare och inventerar mina relationer.

En god vän liknade en gång relationsinventeringen med ett persontåg och även om jag dragit den här förut så tycker jag den är värd att upprepas.

20201009_173958~2
Tänk dig att du är lokföraren i ditt eget tåg, ett tåg som du fyllt med en massa människor du har olika sorters relationer med. Tåget har förutom loket, som du själv kör, vagnar i 1:a klass, 2:a klass och 3:e klass.
photo-1527684651001-731c474bbb5a
I 3:e klassvagnarna sitter sannolikt de du är ytligt bekant med men ändå gillar så pass mycket att du vill ha dem med på ditt tåg. I 2:a klassvagnarna sitter de flesta av dina vänner och i 1:a klassvagnen (den är oftast bara en till antal) sitter dina närmaste, dina bästa vänners om du alltid kan lita på och förhoppningsvis även din familj om ni har en god relation.

Under tiden som du kör ditt tåg flyttar passagerarna mellan vagnarna och bland det bästa som finns är såklart när det fylls på med fler i 1:a klassvagnen! Men det händer även att du upptäcker en och annan fripassagerare eller att någon med giltig biljett uppfört sig så illa att den måste stiga av vid nästa perrong.

photo-1551570559-b12ea46a7c5d
På perrongen väntar förhoppningsvis någon eller några på att få stiga på just ditt tåg och eftersom du är både lokförare och konduktör är det du som bestämmer. Ibland stiger även någon passagerare oväntat av och då kan det vara läge att lägga om resplanen.
OQx70jjBSLOMI5ackhxm_urbex-ppc-030
Det mest fantastiska som kan hända på din resa är att någon flyttar in i loket för att hjälpa dig ta hand om spakarna när du är trött och dra i bromsen när det går för fort. Tyvärr har det inte hänt mig än men jag är övertygad om att min andrelokförare väntar på en perrong eller kanske t o m redan finns i någon utav vagnarna. //Å

2

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00